Nieuws

VCK vs RCS

Vandaag mochten de mannen van VCK JO11-1 de thuiswedstrijd spelen tegen RCS JO11-2, competitie wedstrijd nummer 2. De koppies stonden goed en de mannen hadden er zin in.

Vanaf het begin stond er een team wat voor elkaar bereid was een extra stapje te doen. Gezonde vechtlust in de combinatie met leuk voetbal gaf een leuke wedstrijd waar VCK echt de baas was! Gelijk in de eerste minuut kwam de voorsprong door Haitam: 1-0.

Het team is zo goed opgesteld, vele acties komen vanaf de zijkanten vooral door de snelheid van Liam via de rechterkant en de power van Sven en Finn M. aan de linkerkant die vaker resulteerde in verdiende hoekschoppen. Djaro, de hoekschop specialist, met zijn gevaarlijke indraaicross naar de tweede paal maakt het makkelijker voor de spits het laatste tikje te doen, en zo komt de 2-0 weer door Haitam.

Na deze zeer koude start voor de gastploeg is op te merken dat ze geen weerstaand meer hebben en de kansen nemen toe en er zijn meteen 2 harde knallen van Sven, beide net naast. Maar de derde knal, vanuit een assist van Haitam, deze keer mist hij niet: 3-0. Kort daarna, mooie dribbel van Finn M., assist voor “goleador” Haitam: 4-0.

Nu hebben onze mannen door dat doelpunten maken tegen dit team makkelijk is en ze vergeten dat er bij 4-0 voorstand ook verdedigd moet worden. Nu komt de enige aanval van RCS waar veel ruimte achterin ontstond en deze resulteerde in een te incasseren doelpunt: 4-1.

De coaches doen meteen hun werk en leggen uit dat door onoplettendheid de wedstrijd kan omdraaien. De mannen reageren heel goed en blijven hun werk consequent en goed doen. Net voor het rustsignaal is het Liam die de bal onder de lat er in knalde vanaf een behoorlijke afstand, schitterend doelpunt: 5-1.

vck 111 rcs a  vck 111 rcs b

Na de rust zijn er dezelfde spelbeelden, veel kansen en er komen nog 3 doelpunten. De eerste kans is van Djaro, een hard schot van afstand. Dan uit een hoekschop, Djaro natuurlijk, de bal raakt de lat! Dan komt een mooie combi: tikje Sven-Liam-Sven en boem: 6-1!

Halverwege de tweede helft is er een kleine aanval van RCS te zien maar dit werd gelijk opgelost door Sven die Liam vrij voorin zag, hem de bal lanceerde via de zijkant, Liam zette de motoren aan en vervolgens op snelheid komt, draait een beetje in het midden en dan knalde Liam de bal maar de keeper was alert, jammer! Dan probeerde Djaro het weer vanuit afstand, net te hoog. Mooie aanval vanaf de linkerkant, dribbelaar Finn M, mooie cross in de midden, schot van Djaro… weer net te hoog!

In de laatste 5 minuten is het Max die een dubbel doelpunten maakt waar de 8-1 eind resultaat werd.

Na de onverdiende nederlaag van de eerste competitie wedstrijd, de gelijk score van vorige woensdag in de oefenwedstrijd tegen Nieuwland en vooral wetende dat Serooskerke door is gegaan voor de beker met een gelijkspel, was deze dikke overwinning van vandaag echt nodig voor het zelfvertrouwen!

Top prestatie mannen!!