Nieuws

Een onverdiende nederlaag...

Bovenste rij vlnr: Sven Wisse, Michel Meulmeester, Timo Harinck.
Staand vlnr: Max Gisolf, Rowen Kristelijn, Finn Tavenier, Sven Vermeulen, Djaro Meulmeester.
Zittend vlnr: Finn Meulmeester, Tim van Lieshout, Liam Garitta, Haitam Ahrouch.

Competitiewedstrijd nummer 1 voor VCK JO11-1, een uitwedstrijd tegen Serooskerke JO11-1, een lastige tegenstander waar een paar weken terug al tegen werd gespeeld voor de beker, die resulteerde in een verdiende nederlaag. De mannen waren er klaar voor en wilden vanaf het eerste fluitsignaal hun revanche nemen, strijdlust en de wil om te winnen was vandaag goed zichtbaar.

De thuisploeg voelde dat het een niet zo makkelijke wedstrijd voor hun zou worden en de eerste paar minuten zette VCK de druk er op maar in de 5e minuut uit een onoplettendheid achterin leidde dit tot een doelpunt: 1-0 voor Serooskerke!

VCK verliest de spirit niet en blijft het proberen zonder succes. De eerste echte kans kwam door Max, een schitterend schot vanuit een behoorlijke afstand, naast. Dan is het Liam die probeert, naast. Dan is het Finn M. die een scherpe bal voor de spits neerlegt en Sven miste net de tik om de bal in het net te leggen. Het was wel te merken dat Serooskerke rustig speelde en goed geconcentreerd was en dat ze een mogelijke kans niet lieten liggen: In de 10e minuut kwam de 2-0 voor de thuisploeg, een mooie goal!

Koppies omhoog en blijven ballen. Over het hele veld werden duels uitgevochten en de jongens zaten er vol op. Na een aantal pogingen in de 19e minuut eindelijk de aansluitingstreffer, mooie actie van Djaro en afgerond door Liam: 1-2! 

Einde eerste helft 1-2. Niks aan de hand, er komt nog een hele helft die gespeeld moet worden en als we door blijven knokken en blijven voetballen dan is er nog van alles mogelijk. En de tweede helft begint in volle gang voor onze mannen.

Ze zetten de druk erop en sluiten de tegenstanders allemaal in op hun eigen helft en de kansen kwamen achter elkaar! De thuisploeg kon de voorsprong bijna niet vasthouden. VCK wilde een snelle gelijkmaker afdwingen en na een gehamer van schoten op doel kwam in de 35e minuut eindelijk de verdiende 2-2 door een mooie goal van Djaro! Net na de gelijkmaker kwam een enorme kans voor Finn T. die hard knalde helaas ging de bal net naast. Daarna is het Haitam die een paar mooie gevaarlijke aanvallen maakt.

En de wedstrijd werd nog leuker en spannender vol met gevaarlijke situaties, namelijk door de dominantie van onze mannen. 4 minuten voor het eind fluitsignaal komt het onverwachte: uit een aanval van de thuisploeg vanuit de rechterkant werd een slechte voorzet gedaan en via een tikje van onze keeper caramboleerde de bal net onder de lat: 3-2.

Een onverdiende nederlaag, …ik kan maar één ding zeggen: Klasse mannen, jullie hebben jullie best gedaan!