Nieuws

Tikki Takki VCK

Maandag 4 september: prachtig weer om een partijtje voetbal te spelen i.p.v. trainen. We spelen een vriendschappelijke partij tegen Walcheren. Om 18.00 uur begint de wedstrijd met in de basis keeper Tim, Max, Finn T., Finn M., Djaro, Haitam, Sven en Liam. Rowen begint vanavond als wissel. De wedstrijd wordt gespeeld onder bezielende leiding van scheidsrechter Tarik.

Bij de start gaat de wedstrijd gelijk op. VCK dicteert het spel, Walcheren breekt zo nu en dan mooi door. De score wordt geopend met een eigen doelpunt van Walcheren: Finn T. geeft de bal scherp voor, Liam en Haitam lopen in om binnen te tikken. Een speler van Walcheren doet verwoede pogingen om dit te voorkomen maar passeert daarbij de eigen keeper.

Het spelbeeld blijft daarna hetzelfde: voornamelijk VCK is aan de bal en blijft lekker combineren. Er volgen nog enkele kansen maar de bal wil even niet in het netje van de tegenstander. Walcheren ruikt daardoor kansen. Nadat keeper Tim goed uit zijn doel komt en de bal wegwerkt voordat een tegenstander er aan kan komen, belandt de bal een beetje ongelukkig via een medespeler voor de voeten van de tegenstander. Deze aarzelt niet en schiet de bal over onze keeper het doel in: 1-1. VCK is daarna even de kluts kwijt. Walcheren verovert op het middenveld de bal en weet deze via een aardige combinatie bij de rechtsbuiten te krijgen, die de bal vervolgens breed legt waarna een medespeler kan binnen tikken: 1-2.

Nu is de boot aan! Dit gaat ons niet gebeuren! Wij spelen het betere voetbal maar staan achter. De mannen van VCK zetten een tandje bij. Walcheren schiet de bal van achteruit naar de voorhoede maar Rowen onderschept en legt met de knie de bal voor de voeten van Liam die meteen doortikt naar Sven. Sven gaat er met de bal vandoor, weet zich handig tussen 3 Walcheren spelers door te manoeuvreren en schiet van afstand bij de tweede paal binnen: 2-2.

Het spel wordt hervat en er volgt een corner voor VCK. Dit is de specialiteit van Djaro. Hij neemt de hoekschop en draait de bal mooi over de keeper heen zo de lange hoek in: 3-2. Daarna is het nog de beurt aan Finn T. Hij krijgt de bal terug gelegd van Djaro en schiet de bal van een behoorlijke afstand buiten het bereik van de keeper in de lange hoek: 4-2! Schade meer dan herstelt en het is rust.

In de tweede helft komt Walcheren er niet meer aan te pas. Keeper Tim heeft het doel verruild voor een veldplaats en Finn T. bewaakt onze goal. Bij de eerste de beste hoekschop voor VCK belandt de bal voor de voeten van Tim die geen moment aarzelt en de 5-2 binnen tikt. Bij de eerstvolgende hoekschop daarna beland de bal terug voor de voeten van Djaro die de hoekschop nam. Djaro aarzelt geen moment en schiet het volgende doelpunt binnen: 6-2. VCK blijft de bal goed rondspelen. Djaro haalt nogmaals uit en weer kan de keeper de bal uit het net vissen: 7-2. Als laatste doet Haitam nog een duit in het zakje en maakt de 8-2!

Einde wedstrijd. Dik en verdiend gewonnen. Het thuispubliek heeft weer mooi spel en individuele kwaliteiten gezien en gaat ook dik tevreden naar huis.