Nieuws

Verslag Serooskerke vs VCK

Op zaterdag 2 september is het jeugdvoetbalseizoen van start gegaan met de eerste wedstrijd uit tegen Serooskerke JO11-1, voor de bekerkwalificatie.

De wedstrijd begint en de thuisploeg laat meteen zien dat ze goed kunnen voetballen en ze zetten er meteen druk op, vrij snel wordt dan ook gescoord: 1-0. Het is wel vroeg in de ochtend en het lijkt dat VCK nog slaperig is, ze proberen te tikken maar het valt allemaal tegen, er is weinig concentratie vermogen en de kansen voor de thuisploeg blijven komen. Gelukkig is keeper Tim wel wakker want hij is momenteel de redder…

Langzaamaan begint VCK uit de slaapmodus te komen en hier volgen kansjes uit, maar toch komt er een tweede treffer voor Serooskerke. Dit lijkt “de wekker” voor VCK te zijn want nu komen ze echt de wedstrijd in! Er zijn mooie acties van Haitam en Djaro en de eerste echte kans is uit een knal van Finn M., waar de keeper bijna verrast is. Een paar minuten later is het Finn T. die de bal op de voeten van Liam legt die gelijk richting het doel schiet maar de keeper is alert. Net voor rust komt eindelijk de aansluitingstreffer, een eigen doelpunt uit een schot van Haitam: 2-1.

Beste lezers, je verwacht nu dan ook dat in de tweede helft het resultaat snel gedraaid wordt door deze jongens met zo’n verlangen om te winnen! Het lijkt te mooi om waar te zijn… maar in plaats daarvan draait de tweede helft uit op een nachtmerrie voor VCK: in een rap tempo wordt het 5-1 voor de thuisploeg!

Gelukkig is er nog hoop zo lang er gespeeld wordt, deze kanjers willen het niet zo maar laten zitten! Eerst probeert Djaro vanuit een vrije trap, dan Liam vanuit een hoekschop van Djaro, en zo komt de 5-2 door Finn T.. Een paar minuten later is het Haitam die zorgt voor de 5-3. In de laatste 7 minuten blijft er hoop en de kansen komen, schitterende actie van Djaro die Liam vrij ziet en meteen schiet: naast! Dan een mooie kopbal van Finn T., weer naast! Verder probeert VCK een opening te zoeken helaas zonder succes!

5-3 voor Serooskerke, absoluut verdient! Zeker een leermoment om beter en sterker te worden.

Groetjes,
VCK JO11-1