WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 73 toeschouwers online.

Nieuws

VCK 4 (voorheen VCK 5)

Na 2 achtereenvolgende kampioenschappen rees de vraag: hoe nu verder? Blijft iedereen nog wel voetballen en krijgen we versterking? Bij aanvang van dit seizoen was iedereen daarover nog optimistisch, inmiddels kunnen we na 4 wedstrijden melden dat het elke week zeer lastig is om een volwaardig elftal op de been te krijgen. Gelukkig lukt dit bij VCK 1 en 2 momenteel met gemak, dit is ook terug te zien in de resultaten tot nu toe.

Vanaf aanvang van dit seizoen moesten we ook wennen aan het feit dat ons elftal voortaan VCK 4 wordt genoemd, zeker ook omdat iedereen gewend is aan de prachtige verslagen van Peter v.d. Broeke over VCK 4.

Enfin, over naar de realiteit: handhaving is gewoon een vereiste en stiekem hopen we op een 4e plaats. Een derde plek gaan we niet meemaken, daar onze laatste man Sjoerd Remery ons dan een weekendje Ibiza heeft beloofd in zijn appartement, all inclusive! We zien vooral het gevaar van Match Fixing bij Sjoerd wanneer de 3e plek in zicht komt.

In deze klasse steken er 2 ploegen ruim bovenuit, het zal dus gaan om de plekken daaronder. (We spelen eigenlijk teveel tegen 2e elftallen van de andere verenigingen, wordt lastig voor enkele oudjes in ons team.)

In de eerste wedstrijd werd er door ondergetekende op gehamerd om het VVV scenario uit de kast te trekken, ofwel promoveren en daarna direct de eerste 2 competitie wedstrijden winnen.

Tot onze verrassing gebeurde dit ook! (Uit naar Nieuwland 2 en thuis tegen Walcheren 4.) Het was met name keeper Jan Meulenberg die een ijzersterke partij speelde in de thuiswedstrijd. Jan zweert bij het eten van een bos wortelen op de vrijdagavond om goed te kunnen zien zaterdags, welnu, hij had toen die avond ervoor minimaal een container leeg gegeten gezien zijn optreden. Ook eerlijk is om te vermelden dat Jan in een andere wedstrijd een terugspeelbal een meter naast hem kreeg te verwerken en dat is niet zijn ding, want de tegenstander kon gewoon nog 2 biertjes bestellen, opdrinken en toen nog in doel schieten op het moment dat Jan weer terug was).

Daarna loert het gevaar natuurlijk van onszelf overschatten (6 punten uit 2 wedstrijden), maar zoals gezegd door het moeizaam verkrijgen van een compleet elftal was hier zeker geen sprake van. De slechtste eerste helft van de afgelopen 2,5 jaar speelden we tegen Domburg 2 uit. Na de rust herstelden we ons, maar net niet voldoende (4-3 nederlaag). Dan maar weer thuis tegen MZVC 2 dachten we. Ook dit lukte niet, ondanks het overwicht in spel en kansen (1-0 nederlaag). Dubbel zuur bleek, daar Merijn Dek ook weer eens geblesseerd moest afhaken. Waarschijnlijk einde carriere nu, zonde voor ons wanneer hij tijd had om mee te doen, maar zeker ook voor heel VCK gezien zijn voetbal kwaliteiten.

Conclusie: uiteraard leuker en verzorgder voetbal in deze klasse, maar dan graag wel elke week met een gelijkwaardig team om mee te starten. Moet nog wel gezegd worden dat de bereidwilligheid van 1 t/m 6 onder de leiders/trainers groot is om elkaar te helpen, dat begint al de dag na de wedstrijd!

VCK leden: probeer de vereniging een handje te helpen, er blijft anders een tekort aan vrijwilligers…

Met vriendelijke groet,

Gijs

vck4 walN2