WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 91 toeschouwers online.

Nieuws

VCK 5: Wat een seizoen (en)!

Ondergetekende schrijft nu eindelijk weer eens over het sinds enkele jaren opgerichte team van VCK, ofwel VCK 5. Een mix van oud eerste/tweede elftal spelers, spelers van het voormalige derde team en een aantal echte oudjes.

Basis van dit team is een combinatie van lekker voetballen met elkaar en na afloop de gezelligheid opzoeken. Welnu, kan u zeggen dat dit vanaf aanvang op beide fronten meer dan uitstekend is gelukt. Laten we niet vergeten dat ook de vereniging hiervan profiteert door zowel extra contributie inkomsten als ook behoorlijke kantineomzet.

Over nu naar afgelopen seizoen: doelstelling is vanaf dag 1 uitgesproken door ondergetekende: kampioen worden! Makkelijk gezegd natuurlijk, maar daar heeft de focus (modern woord) wel steeds op gelegen.

Het is tot het eind van dat seizoen spannend gebleven, maar het is uiteindelijk wel gelukt! Gedurende dat seizoen hebben we trouwens prachtige evenementen meegemaakt: het avondje NAC (door sommigen ‘live’ in hun kantine meegemaakt en een buschauffeur die deze reis ook nooit zal vergeten), een fantastisch weekend in Maastricht, georganiseerd door Sjoerd Remery en als afsluiting een barbecue met DJ in de tuin van ondergetekende.

Natuurlijk hebben we weer afscheid moeten nemen van een aantal gerespecteerde oudjes. In de laatste wedstrijd van het seizoen mocht er een tweemans voorhoede spelen wat ongeveer even oud was als ons viermans middenveld. Het lukt ons gelukkig nog steeds om het seizoen erop weer nieuwe spelers te enthousiasmeren waardoor VCK 5 in leven blijft.

Nu nog even kort de analyse van dit seizoen tot nu toe: Na een moeizame eerste wedstrijd welke nipt werd gewonnen, hebben we de draad weer opgepakt met 1 keer een verlies tegen onze angstgegner Nieuwdorp (1-2), verder alleen maar overwinningen met vooral de schitterende wedstrijd tegen Wolfaartsdijk (1-4 overwinning) als hoogtepunt. Vloeiend spel, prachtige combinaties en een enorme wilskracht. Het gevolg: VCK 5 staat sinds gisteren weer op de eerste plek!

VCK 5 - Apollo'69 4: 5-3, wedstrijdfoto's (94):  https://goo.gl/photos/EPMDtaTuWPNro8898 »

Rest mij nog te vermelden dat de pechvogel van deze seizoenen Peter Dekker is, met over 2 wedstrijden genomen gekneusde ribben en een gebroken scheenbeen. Er zijn leukere dingen in het leven…

Conclusie: Apetrots op dit team in het algemeen, de inzet en bereidheid van iedere (wissel) speler, de humor en het dollen, het genieten van de combi op het middenveld Michel en Dylan (wat een beauty doelpunt gisteren) en het streven weer te eindigen als eind vorig seizoen: KAMPIOEN.

Gijs