Nieuws

Koningsdag Koudekerke 2018

Op donderdag 26 en vrijdag 27 april vieren we weer Koningsdag in Koudekerke. Twee dagen met festiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Net als voorgaande jaren is het weer gelukt om een feestelijk en verrassend programma te maken. Een programma dat alleen mogelijk is dankzij onze leden, sponsors en een grote groep vrijwilligers.

Dit jaar opnieuw een aantal oude vertrouwde activiteiten, zoals het touwtrekken voor de jeugd, de optocht en de 'middag' van Koudekerke. Maar ook dit jaar weer een aantal activiteiten die vorige edities nieuw waren. Wij zijn verheugd dat opnieuw de Nacht van Kou en het Koningsbal er zijn. Met een wisselend aanbod van diverse muziekstijlen. En dat, net als vorig jaar, de 'DurpsRun Koudekerke' een uitdagende en ludieke run waarbij je door winkels, cafés, scholen en dergelijke kunt hardlopen met hier en daar een obstakel.

Op vrijdag 27 april zal er, zoals vanouds, een hoop gezelligheid zijn op het Dorpsplein. Er zijn weer diverse activiteiten waar u aan kunt deelnemen, of als toeschouwer van kunt genieten. Voordat we Koningsdag afsluiten is er dit jaar opnieuw het Koningsbal, een muzikaal einde van deze feestelijk dag!

Wij wensen u veel plezier toe tijdens de festiviteiten op het dorpsplein bij de viering van Koningsdag 2018.

Het bestuur van de Oranjevereniging Koudekerke  

 
 

Wordt lid van de Oranjevereniging Koudekerke!

Slechts € 7,50 per jaar. Meld u aan via oranjevereniging@hotmail.com

 
 
 
Donderdag 26 april
     
15.00 - 17.00   Touwtrekken voor basisschool jeugd 
    Wat een succes ieder jaar, het touwtrekken voor de jeugd! Op het grasveld naast de kerk op het Dorpsplein wordt door de kinderen van de basisscholen gestreden om de eer en de bekers! 
     
17.00 - 19.30   Culimarkt
    Tussen het touwtrekken en de DurpsRun is er de culimarkt waar je de innerlijke trek kunt stillen!
     
19.30 - 22.00   De 'DurpsRun Koudekerke', vanaf 12 jaar
    Hardlopen door de straten van Koudekerke, cafés, scholen, winkels en andere gebouwen. Er wordt niet alleen gekeken naar hoe snel je het parcours aflegt, maar ook hoe je er uit ziet. Afstanden 5 km / 10 km. Startnr ophalen; 18 uur. Warming-up: 19:15 uur. Deelname vanaf 12 jaar, vanaf 7 jaar onder begeleiding van volwassene.
Aanmelden via: www.inschrijvenzeeland.nl/evenement.php?event_id=143
     
    Ook voor de toeschouwers is de DurpsRun dit jaar leuker! Er staan namelijk diverse obstakels op het Dorpsplein opgesteld waar de lopers overheen moeten. Een van de obstakels is zelfs 46 meter lang!
     
18.00 - 24.00   De Nacht van Kou!
    Ook dit jaar weer ‘De Nacht van Kou’. I.s.m. Stichting KouS en lokale horeca. Een gezellige avond met diverse optredens. Vorig jaar liet het weer te wensen over, daarom zal er dit jaar een grote tent komen te staan. Naast de muzikale trek wordt ook de innerlijke trek gestild op de culimarkt.
     
    Bekijk het programma én nieuwtjes ook op:  www.facebook.com/Oranjevereniging-Koudekerke
     
Donderdag 27 april
     
09.00 - 12.30   Voetbaltoernooi
    Traditiegetrouw vinden we de sportievelingen onder ons vanaf negen uur op het voetbalveld van VCK voor een felle strijd om de ‘Oranje Beker’, tijdens een schitterend sportief voetbaltoernooi.
Winnaar 2017: De Pitbulls 
    koningN
     
09.30   Optocht en Ballonnen oplaten
    Om half tien ’s morgens vertrekken de kinderen vanaf het Dorpsplein, onder leiding van het dweilorkest van Harmonie Voorwaarts, voor een optocht door de straten van Koudekerke op hun versierde fiets. Doe jullie best met versieren want er zijn mooie prijzen voor de allermooiste versierde fiets. Aansluitend gaan de ballonnen weer de lucht in, in een strijd om de langste vlucht. Dit jaar gebruiken we uiteraard weer biologisch afbreekbare ballonnen en touwtjes! Na het oplaten van de ballonnen is er voor de kinderen een leuke verrassing en de limonade en oranjebitter staat daarna voor jullie klaar.
     
13.00   De Middag van Koudekerke
    Zoals elk jaar weer een geweldig feest op het Dorpsplein!
   x  Vrijmarkt, verkoop je 'oude' spullen op een kleed op de grond
   x  Live concert van Harmonie Voorwaarts
  x  Spannende springkussens
  x  Uitdagende activiteiten bij de Scouting
  x  Lekker eten en drinken bij de kraampjes in de Culi-markt en op de terrassen
  x  Gezellige (live) muziek
     
16.00 - 22.00   Het Koningsbal
    Dit jaar hebben we een muzikale afsluiting van de festiviteiten geregeld. Net als op de Nacht van Kou hebben we ook op deze avond een aantal muzikale acts geprogrammeerd samen met de stichting Koudekerke Samen en de lokale horeca. Ook deze tweede avond belooft het zeer gezellig te worden.
Hou ook voor de programmering van deze avond onze facebookpagina in de gaten:
 www.facebook.com/Oranjevereniging-Koudekerke 
     
Ca. 22.00 uur   Einde Koningsdag 2018