WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 78 toeschouwers online.

Nieuws

Pubquiz, 19 januari 2018

Ergens vorig jaar werd mij gevraagd of ik een soort van algemene kennisquiz wilde organiseren. We hebben natuurlijk al onze jaarlijkse Muziekquiz en Voetbalquiz, maar een quiz waar iedereen qua kennis aan mee kon doen was er nog niet. Zo werd de Pubquiz geboren en afgelopen vrijdag mocht ik deze loslaten op onze VCK’ers. De teams mochten uit maximaal 5 personen bestaan en 10 teams schoven vrijdag aan om hun kennis te testen, aangevuld met team 11: de bardames.

pubqz 01

Vooraf vroeg ik mij af, is de quiz niet te moeilijk of misschen juist te makkelijk. Het moest een goede mix van vragen worden, wat best nog een uitdaging was omdat bij de aanmeldingen 20-jarigen maar ook 65+ers zaten. Aan de reacties achteraf te horen is dit redelijk goed gelukt. Ik heb genoten van de reacties toen de antwoorden op de vragen opgenoemd werden, maar zeker ook van de antwoorden die ik terugvond op de formulieren.

Op de vraag wat Irene Moors als haar personage Jessica in de serie Pittige Tijden altijd riep, had geen enkel team het juiste antwoord, “Wat een toestand”, gegeven. In plaats daarvan kwamen de volgende antwoorden voorbij: Oepsie, Pittig, Jeetje, Ik was het niet, Dat meen je niet, Ai ai ai Hopa en Ach nee toch. Nog 2 genoemde antwoorden zijn minder geschikt om op deze website te plaatsen ;-)

pubqz 03

Wat hing er aan de muur in het André Hazes nummer Een Vriend (Uit de goot)? Volgens een team hing daar een foto van een gitaar die 1 snaar mist ??????

Bij een muziekfragment van een te raden artiest en titel vulde een team bij het nummer Freefall van Jeckyll & Hide in: Nog nooit gehoord, Bokke Herrie. Dit team bestond duidelijk niet uit de twintigers.

pubqz 07  pubqz 06

Na al het nakijkwerk door team Jaco Pleijte/Kenneth van Belzen, nog erg bedankt heren, was het tijd voor de einduitslag:

 1. De Pintenpakkers (Richard, Jasper, Dig en Esther) 85 punten
 2. # Us Too (Ronald, Guido, Rob, Patrick) 79 punten
 3. Team Hage (Pieter, Anja, Martin, Kim) 74 punten
 4. Martens/Harinck/v. Iwaarden (Paul, Ellen, Jan-Willem, Ellen, Elbert) 66 punten
 5. De Dotjes (Diane, Karin, Evelien, Martin, Jesper) 64 punten
 6. Harry Paris (Niels, Cheyenne, Twan, Wouter, Daniëlle) 63 punten
  Fortnite (Enzio, Rowan, Jesper, Thijs, Patrick) 63 punten
 7. De VV (Ad, Carla, Jan, Paula) 62 punten
 8. Super Trio (Gert-Jan, Carolien, Denis) 57 punten
 9. Onderhoudsploeg (Ton, Ton, Jan, Paul) 50 punten
10. Barteam (Ria en Ellen) 49 punten

 
De Pintenpakkers!

pubqzN2

Het was van mijn kant een geslaagde avond voor jong en oud met veel gepuzzel, denkwerk, gokwerk, gelach en gezelligheid en dat is precies de opzet van deze Pubquiz geweest.

Zeer zeker voor herhaling vatbaar !

Jacquelien Pleijte

 
2. # Us Too

pubqz 09

3. Team Hage

pubqz 08

pubqz 02

pubqz 04