WebshopVCK lb

Nieuws

Wie is er online?

Er zijn 73 toeschouwers online.

Nieuws

Topper: VCK 2 - Serooskerke 3

Na twee degradaties in 3 jaar tijd heeft VCK 2 zaterdag de kans een hele goede stap te zetten richting het kampioenschap en dus promotie naar de 2e klas. Wat is dit seizoen onze kracht? En waar ging het mis?

Doordat een groot aantal spelers en de technische staf na jaren van succes (bekerfinale, promotie 1e klas) na het seizoen 13/14 hun loopbaan op de Stoofwei beëindigde of in een ander elftal gingen voetballen, moest er in het seizoen 14/15 een nieuw elftal gevormd worden. De persoon die deze lastige opdracht moest volbrengen werd gevonden in de ervaren trainer Willem de Keuning, die op dat moment trainer was bij FC Dauwendaele.

Seizoen 2014-2015
De groep waarmee we het seizoen 14/15 begonnen bestond uit spelers die doorkwamen vanuit de A'tjes en een deel dat overgebleven was van het jaar daarvoor. Helaas waren dat niet de spelers met een splijtende steekpass maar vooral een goede werklust (Guido, Roel, Jasper Lampert, Kylian, Hans, Kevin). Ook kwam Ronald Ovaa dit seizoen terug van een jaar of 15 in VCK 1 gevoetbald te hebben. Een voorbeeld voor velen met zijn tomeloze inzet en uitmuntende trainingsopkomst. Onze goalgetter en aanvoerder uit de succesjaren Sander Jasperse ging ook nog een jaartje door.

Na een goede voorbereiding begonnen wij aan het seizoen 14/15. Ik geloof zelfs dat wij de eerste 5 wedstrijden van de competitie hadden gewonnen, daarna stortte het helemaal in. Nederlaag na nederlaag, VCK 2 zat in de hoek waar de klappen vielen. Ook de terugkeer van de voormalig spielmacher uit de voorgaande jaren Michiel ''de sleep'' Ketting kon het tij niet keren. Trainingsopkomst liep achteruit en we liepen vooral in het veld naar elkaar te wijzen en te schreeuwen. Vlak voor het einde van de competitie moesten we tegen de nummer laatst, MZC uit Zierikzee. De kans om degradatie te ontlopen en het seizoen nog te redden. Toenmalig VCK 1 trainer Edwin Kriens die zich dat seizoen nog geen een keer om VCK 2 had bekommert, stuurde voor deze wedstrijd wat spelers terug om ons een kwaliteitsinjectie te geven voor dit belangrijke duel.

Het weer en de selectie waren goed, maar ondanks de ''kwaliteitsinjectie'' stonden we met de rust 3-0 achter. In de kleedkamer was voor het eerst het besef dat we het waarschijnlijk niet gingen redden en het uit zou lopen op degradatie. Het duel eindigde geloof ik met 5-1. In de allerlaatste wedstrijd was er nog een wonder mogelijk voor handhaving uit bij Heinkenszand. Ondanks dat we dat duel winnend afsloten door een late en wonderschone vrije trap van Jacob, kon degradatie toch niet worden voorkomen. Eigenlijk waren er dat seizoen maar 2 spelers die een voldoende scoorden, en dat waren Kylian Francke (die de jaren daarvoor in VCK 3 of zelfs 4 voetbalde) en de nestor Ronald Ovaa.

Seizoen 2015-2016
Na een lekker zomertje de kater van de degradatie weggespoeld te hebben met wat alcoholische sapjes, stond het huidige seizoen klaar om te beginnen. Sander Jasperse en Guido Poesiat verlieten ons team. Na wederom een goede voorbereiding en het uitschakelen van ''De Meeuwtjes 2'' in de beker konden we beginnen aan de competitie.

vck2 meeuwbN

Maar er was iets veranderd in de groep, de sfeer was goed en iedereen wist van elkaar wat we wel konden, maar ook vooral niet konden. Wanneer je dat van elkaar accepteert, staat niets een mooi en succesvol seizoen nog in de weg. En dat bleek.

Een van de eerste duels van ons team was tegen Heinkenszand. Aangezien hun ook waren gedegradeerd was dit op papier een topper. Achteraf bleek dat niet alleen op papier. Wederom stonden we met de rust 0-3 achter, net als het jaar daarvoor bij MZC. Waar we toen de kopjes lieten hangen en op elkaar liepen te zeiken, deden we dat dit keer niet. Als ik voor mezelf spreek had ik niet het gevoel in de rust dat dit duel al verloren was. In de 2e helft klapten we erop en waren we heer en meester. Heinkenszand had niets te vertellen en het duel eindigde in 5-3. Dit duel in vergelijking met het duel tegen MZC, symboliseert het verschil qua instelling en beleving tussen beide seizoenen. Na geloof ik de eerste 8 duels achter elkaar te hebben gewonnen, kwam er vlak voor de winterstop wat zand in de motor. Na een gelijkspelletje en 2 nederlagen, naderde de nummer 2 op geloof ik 4 punten. Na de winterstop lieten we nog een paar keer wat puntjes liggen, maar dat deden de concurrenten ook. En smetje op dit seizoen, we hebben 2 keer verloren van die vreselijke meeuwtjes.

Drie wedstrijden voor het einde staat de topper thuis tegen Serooskerke 3 op het programma, met een gat van 2 punten. Mocht VCK 2 dit duel winnen dan is het verschil 5 punten met nog 2 wedstrijden te gaan. Dit mag dus een heuse ''kampioenswedstrijd'' genoemd worden. Ik verwacht veel publiek en los van het resultaat, mogen we met zijn allen terug kijken op een mooi seizoen.

Helaas heb ik zelf vanaf de winterstop niet meer mee kunnen doen, maar ook ik zal aanstaande zaterdag waar mogelijk jullie toeschreeuwen en aanmoedigen naar een overwinning. En ik hoop vele met mij.

Er zijn een paar mensen die ik graag nog even in het zonnetje zet.

willemdekeuning   Willem de Keuning - Bedankt voor de afgelopen 2 jaar. Hoe jij door weer en wind op je fietsje vanuit Middelburg kwam om ons trainen te geven en er elke zaterdag voor ons was, beschrijft wat voor uniek persoon jij bent. Ik hoop dat je de komende jaren je blijft inzetten voor de club, op watvoor manier dan ook. Want mensen zoals Willem en Evert, maken VCK tot de club dat het nu is.
evertjanse   Evert Janse - Ondanks dat je dit seizoen de leeftijd van 70 jaar hebt bereikt, loop je elke zaterdag nog fit langs het lijntje als een man van 25. Zelf twijfel je of je door moet gaan, maar weet dat wij jou aanwezigheid heel erg waarderen en allemaal hopen dat je er nog een jaartje aan vastplakt en bij de groep blijft.
ronaldovaa   Ronald Ovaa - Bijna elke training present en dan ook altijd op 200 %, het regelen van het vervoer, het wassen van de tenues en zorgen voor het materiaal. Het is nogal een lijstje wat jij allemaal doet. Natuurlijk hopen we ook van harte dat jij er minimaal nog een jaartje aan vastknoopt, en komend seizoen wanneer ik fit ben wil ik je graag ondersteunen bij al deze taken.
tonygiannakos   Tony ''nog iets'' - Waar je in het begin van het seizoen nogal eens botste met de groep en de trainer, ben ook jij dit seizoen positief veranderd. Je instelling en je houding in de groep. Waar je aan het begin van het jaar een beetje een vreemde vogel was, ben je nu echt onderdeel van de groep en hopen we ook dat jij er nog minimaal een jaartje aan vastknoopt.
     
    Roel van der Heijden