Er zijn 331 toeschouwers online.

VCK zorgt voor doelpuntenregen

Zaterdag 2 december,

VCK versus V.C. Vlissingen. Het is best koud en de mist hangt nog er nog, maar van afgelasting is zeker geen sprake. We spelen zelfs op écht gras! Na de warming-up verschijnen de volgende spelers aan de aftrap: Joshua; Martin, Henk, Dig; Cores, Sven, Timo, Guido; Richard, Pieter, Jesper. Wissels: Stefan (’55), Jasper (’60), Erik (’70).

Met meer uit- dan thuissupporters langs de lijn wordt er afgetrapt aan de Irislaan. Vlissingen speelt enigszins behouden, maar weet in de beginfase wel enig gevaar te stichten. Tegelijkertijd is er voor VCK veel ruimte om zelf aan voetballen toe te komen. De Koudekerkse formatie is echter wat slordig aan de bal, zodoende blijven de kansen achterwege. Maar na een ruim halfuur spelen breekt Cores de ban en schiet de bal vanaf de rechterkant onhoudbaar in de verre hoek, 0-1!

Na de openingsgoal wil VCK doorpakken en dat doet het in de persoon van Pieter van der Horst. Een voorzet van Guido wordt door de spits goed gecontroleerd en in de uiterste hoek van het doel geschoten. 0-2! Een paar minuten later ontvangt Pieter de bal vanuit een vrijetrap en schiet deze keer in de andere hoek, 0-3, bam! En even later is het wéér raak. Richard zet nu de bal voor, Jesper legt de bal vervolgens met het hoofd terug op Pieter en hij schiet zonder aarzelen zijn negende goal van het seizoen binnen. 0-4!! Met deze stand gaan we ook rusten.

Na de rust gaat de uitploeg opzoek naar de vijfde goal. Hoewel het eerst verdedigend orde op zaken moet stellen, lukt dat al na een paar minuten spelen in de tweede helft. Na een goede aanval wordt er afgedrukt. De keeper keert de bal kundig, maar kan niet voorkomen dat Sven vanuit de rebound binnenschiet, 0-5 dus! Dan volgt er een periode waarin wel kansen worden gecreëerd, maar niet worden benut. Totdat Pieter in minuut 75 de bal voorgeeft nadat hij de uitkomende keeper voorbij is gelopen, de inlopende Jesper kan vrij inschieten en doet dat ook. 0-6! Het slotakkoord is eveneens voor Jesper, die met zijn tweede goal van de wedstrijd het doelpuntengemiddelde opvijzelt. 0-7 is de meer dan keurige eindstand!

3aVolgende wedstrijd is op zaterdag 9 december en wordt er om 15:00 op Sportpark de Stoofwei afgetrapt tegen Yerseke. Zij gaan aan kop van de competitie met slechts twee punten voorsprong op VCK. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. We hopen dan ook dat u de ploeg komt aanmoedigen!