Er zijn 45 toeschouwers online.

Eerste driepunter VCK

Zaterdag 9 oktober,

De derde wedstrijd van het seizoen speelt VCK uit tegen promovendus V.V. Wemeldinge. Bij de mannen uit Koudekerke is het besef aanwezig dat een overwinning erg belangrijk is om de start van het nieuwe seizoen kleur te geven. Tegelijkertijd is Wemeldinge getergd om na het verlies van vorige week tegen Yerseke zichzelf te revancheren. Het belooft een mooie wedstrijd te worden. De basis is als volgt: Joshua; Pieter (Hage), Henk, Dig; Robin, Jesper, Danny, Guido; Cores, Pieter (van der Horst), Erik. Wissels: Sven (’56), Martin (’56), Timo (’69).

VCK trapt af en creëert direct een gevaarlijk aanval. Dit veelbelovende begin krijgt al snel een goed vervolg. In de vijfde minuut neemt Robin een verre ingooi vanaf de rechterkant, waarna de bal slecht wordt weggewerkt door de verdedigers van Wemeldinge. De oplettende Cores profiteert vervolgens maximaal en schiet de stuiterende bal vanaf zo’n 13 meter het doel in.

VCK wil ervoor waken om niet weggecounterd te worden en gaat daarom niet roekeloos opzoek naar de 0-2. Toch volgen er een aantal (bijna) kansen om de score te verdubbelen. In de 26e minuut weet Wemeldinge opnieuw een aanval over links af te slaan. De bal wordt echter direct weer opgevangen door VCK en komt voor de voeten van Danny terecht. Die dribbelt het zestienmetergebied binnen en zet met zijn korte kapbewegingen zo’n vier verdedigers op het verkeerde spoor en speelt de bal op het juiste moment naar de vrijstaande Guido op rechts. Jesper loopt zichzelf inmiddels vrij in het centrum, ontvangt de bal door de lucht en kopt de bal beheerst binnen. Daarna volgen er 20 minuten waarin VCK slordig wordt en veel fouten maakt. Wemeldinge krijgt zelfs kansen op de 1-2. Gelukkig weet Joshua dit te voorkomen. Pieter vdH creëert vlak voor de pauze nog de ultieme kans op de 0-3 door de bal strak voor de goal voor te geven, maar de bal kan net niet binnen gegleden worden. Het blijft 0-2.

Na rust is het Wemeldinge die de eerste kans krijgt, maar wederom staat Joshua in de weg. Twee minuten later is het echter VCK die een penalty krijgt. De scheidsrechter had de verdedigers van Wemeldinge er al expliciet op gewezen de handen thuis te houden. Na wederom een verre ingooi van Robin vergrijpt een Wemeldinger zich toch aan onze Erik Goudt en wijst de scheidsrechter naar de stip. Aanvoerder Dig weet dan wat zijn taak is en schiet de bal vanaf elf meter zelfverzekerd binnen. De moraal is gebroken bij Wemeldinge, maar door het chaotische spel van VCK lijkt men toch iets van hoop te hervinden. Dat resulteert in gevaarlijke schoten op doel die maar net over, naast of op de paal gaan. Ook VCK blijft zijn kansen krijgen en weet daar wel van te profiteren. Door goed doorzetten van Erik komt de bal voor de voeten van Pieter vdH en hij schiet de bal strak in de verre hoek binnen. Even later is het Cores die met een steekbal door het midden vrij voor de keeper wordt gezet. Met een stiftje tekent hij voor zijn de tweede van deze middag en zet daarmee de eindstand op het scorebord. 0-5.

Zelfs na de vijf tegen doelpunten blijft Wemeldinge aanvallen. Dat verdiend op zijn minst een compliment. Met een prachtig schot op goal lijkt men te gaan scoren, maar met een nog mooiere redding weet Joshua het doel schoon te houden. En dat is toch een lekker gevoel!

Volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 14 oktober. Om half drie wordt er op de Stoofwei afgetrapt tegen GPC Vlissingen.