Er zijn 200 toeschouwers online.

VCK JO9-1 najaarskampioen!

Vandaag staat de voorlaatste uitwedstrijd van de najaarscompetitie tegen Zeelandia Middelburg JO9-2 op het programma, een wedstrijd waar je op voorhand van weet dat het een spannende wedstrijd wordt en de drie punten noodzakelijk zijn om kampioen te worden, namelijk omdat Zeelandia een lastig tegenstander is. Na 30 seconden maakt de thuisploeg gelijk de 1-0. De eerste paar minuten is Zeelandia beter en is steeds dichter bij een tweede doelpunt.

Rond de 4de minuut crosst Enzo de bal vanuit rechts in het doelgebied en komt hier dus de eerste kans van VCK door Djaro, net naast! De tweede kans is van Liam uit een hoekschop na een rebound van Haitam. Kort daarna is er een hoekschop van Zeelandia maar Enzo schopt de bal veilig weg naar voren waar Liam deze onderschept en in een rap tempo staat hij voor de keeper maar het lukt hem niet om te scoren.

Na 3 pogingen komt in de 6de minuut eindelijk de gelijktreffer door Djaro, 1-1! En de kansen blijven komen, weer door Liam dan door Djaro. Hier zit VCK echt in de wedstrijd. 10de minuut: Djaro vangt een bal op vanuit een gooi van de keeper en met een schitterend hard schot van een behoorlijk afstand is het een welverdiende 1-2! Nu zet VCK de druk op de Middelburgers en een minuut later is het Enzo die probeert te scoren waarbij vanuit de rebound van de keeper spits Haitam de bal er netjes in legt: 1-3!

VCK blijft druk zetten maar Zeelandia verdedigt goed en nog een kansje voor Liam maar de keeper anticipeert heel goed. Dan is het Haitam die probeert maar weer redt de wit/groen keeper de bal en dit resulteert in een hoekschop. Uit deze hoekschop raakt een speler van Zeelandia per ongeluk de bal en deze belandt in eigen doel: 1-4. VCK krijgt er niet genoeg van en hier komt een schitterede actie: Finn tikt naar Haitam die met snelheid wegrent en hij is “face to face” met de keeper maar tikt de bal toch mooi naar Liam die vrij staat op rechts en makkelijk met een zachte tik het doelpunt maakt! Wat een mooie actie net voor de rust!!

De tweede helft begint en de eerste 3-4 minuten wordt er meestal in het middenveld gespeeld en gebeurt er niet veel. In de 5de minuut komt de 1-6 voor VCK: ingooi van Enzo naar Haitam die de bal weer aan Enzo passt en met een mooi schot is het weer raak!

Zeelandia geeft niet op en uit een foutje in de verdediging van VCK komt een poging maar keeper Sylvan weet de bal vast te klemmen. Maar kort daarna is het weer een gerommel in de verdediging en de thuisploeg profiteert hiervan en het wordt 2-6. Net 30 seconden later komt een mooie aanval door een combinatie van Enzo/Haitam die de voorzet legt voor Liam die de 2-7 maakt. Na het doelpunt creëert VCK meteen een kans met een snelle aanval van Haitam die de voorzet voor Liam maakt maar helaas schiet Liam iets te hard, naast! Dan uit een hoekschop is het lange Max die het probeert met een mooie kopbal, de keeper is alert en laat de bal niet door. Hier komt dus de tweede corner en nu is het kleine Haitam met een kopbal, net over de lat! VCK voert de druk op en uit een voorzet van Djaro komt een schot van Haitam die tegen de lat gaat en via deze rebound scoort Djaro de 2-8!

VCK is nog niet moe en blijft aanvallen met Djaro die de bal aan Liam passt en die met zijn snelheid zo voor de keeper staat en schiet maar helaas gaat de bal net naast. Dan is het Tim die de bal onderschept en van afstand probeert, weer naast. Zeelandia gaat het toch weer proberen en vanuit de linkerkant komt een schitterend doelpunt, 3-8 dus. Er zijn nog maar een paar minuten te gaan voor de eindfluit maar er gebeurt nog wel wat: schitterende aanval van de Koudekerkers: Liam van rechts speelt Haitam in en hij ziet Max vrij aan de linkerkant die met een zachte tik de bal in het doel legt: 3-9! De laatste minuut is van start en Zeelandia maakt nog een doelpunt vanuit een hoekschop: 4-9 en dit is dan ook het eindresultaat.

Eindelijk komt het fluitsignaal en VCK JO9-1 is officieel najaarskampioen en het feestvieren voor dit kanjerteam kan beginnen! Klasse mannen!